A century of change in the city.
You’re in the same place, but in a different time and age. The past has faded, but is still noticeable in the details. A historic facade, a church in the background, the bend of a canal. Has the city shifted to its disadvantage ? Or did it become more beautiful ?
“Groeten uit Den Haag” is after “Groeten uit Amsterdam”, “Groeten uit Rotterdam” and “Groeten uit Groningen” my fourth book in which I have photographed the entire city from a hundred years ago on exactly the same places throughout the city in a hundred photos.
Comments
Beste Robert,
Allereerst mijn complimenten, met name voor wat betreft de camerastandpunten en de prachtige foto’s in “Groeten uit Den Haag”. Ik heb echter 2 opmerkingen, wellicht zit ik ernaast, maar ik wil ze je wel graag meegeven.
Zowel op p. 152 als in de index staat Lange Lombardtstraat. Inderdaad met -dt. Bij mijn weten hoort de t er niet achter; ook in het verleden is dit nooit op deze wijze gespeld.
Op p. 112 + 113 staat weliswaar hetzelfde Leeuwenmonument, echter, het betreffende monument is na WOII verhuisd vanaf het Juliana van Stolbergplein en staat momenteel op het Stuyvesantplein (foto p. 113).
Beste Robert,
prachtig werk, en als Hagenees zeer herkenbaar voor mij. Echter vermoed ik dat er een fout is geslopen in de foto van de Passage. Hier heeft u hoogstwaarschijnlijk een foto in de verkeerde richting genomen.
m. vr. gr.
Frans van Velzen
Wat een heerlijk boek! Als Hagenaar geboren in Moerwijk en heel mijn werkzame leven in Den Haag gewerkt een feest om door te bladeren. Wat het voor mij nog mooier zou maken als er een foto (wie weet bij een volgende druk) van het gebouw van de Kessler Stichting aan De la Reyweg in komt. Oude gebouw stamt uit 1924 dacht ik. Nu 100 jaar later staat er een nieuw gebouw met dezelfde functie!
Dag Bram,
Dank. Het huidige boek is gebaseerd op de periode rond 1920. Mocht er een herdruk komen dan neem ik jouw advies mee. Er is een archieffoto uit 1923.